Subscribe:

Pages

Rabu, 15 Desember 2010

D O

Gubrag, Ani satengah ngabeubeutkeun maneh kana kasur anu ngampar di sisi kamarna. Hing manehna ceurik. Cai panonna ngabaseuhan bantal anu ti tadi ku manehna di tangkeup pageuh.

Pikiranna pinuh, pinuh ku hal-hal anu ku manehannana oge teu dipikaharti. Ambek, sedih, handeueul, kabeh ngalebur jadi hiji.

“Teh Ani kunaon ?” torojol Dindin, adina anu umurna masih tujuh taun.

“Teteh naha nangis, geubis nya tadi di sakola ?”

Ani langsung ngusap cai panon anu ngabaseuhan pipinya.

“Henteu, teteh kur kapeureupeunan” pokna ngabohong.

“Oh, sugan teh nangis. Cik ka dieu urang tiup atuh ku Dindin ari kapeureupeunan mah ngarah soca nana henteu peurih deui”

“Ah wios da tos henteu peurih ieu oge.” pokna bari olo-olo kikiceupan. . “Ari Ema tos mulih teu acan ?” Ani ngabelokkeun omongan.

“Teu acan. Saurna mah bade langsung ka bumina Pa Dudung.”

“Oh,” pokna pondok. “ Rek naon nya Ema indit ka imah Pa Dudung ? rek mayar hutang atawa kalah ngahutang deui?” pikirna dina jero hate.

***

“Assalamu’alaikum” sora jelema di tukangeun panto satengah ngagorowok.

“Kreeeeek,”panto dibuka.

“Wa’alaikum salam, Tos mulih Ma ?” Jawab Ani bari nyampeurkeun indungna anu bangun nu leuleus.

“Kumaha dinten ayeuna ? laris”

“Ah, keur jauh ti rejeki urang teh poe ayeuna mah. Dagang keur tiiseun. Nu meuli beuki ngurangan ti saprak jamu bubuk beuki loba di warung-warung. Pokna cenah khasiatna leuwih manjur, jeung henteu pait kawas jamu dagangan urang” jawab indung Ani.

“Pa Dudung oge geus teu daek mere injeuman deui ayeuna mah, geus loba teuing hutang urang ka anjeunna,” pokna neruskeun nyarita.

Ani ngahuleng. Manehna jadi asa-asa rek ngomongkeun yen sakolana geus nagih duit bayaran bulanan manehna anu geus lima bulan can dibayar. Lamun manehna nyarita ka indungna, teu wasa ninggali kaayaan indungna anu keur susah neangan duit teh. Ari manehna teu nyarita, rek iraha mayarna, sedengkeun sakola geus nanagih wae.

“Ah engke peuting weh nyaritakeun nana, ayeuna mah Ema keur meujeuhna cape, karunya,” kereteg Ani dina hatena.

***

Bulan caang sabeulah. Titik-titik bentang ngahias langit nu poek, kawas cika-cika di pasawahan, endah. Di hiji lembur, di hiji kampung, di hiji imah panggung anu geus reyod tinggal nungguan runtuhna, dua manusa, indung jeung anak keur silih sanghareup, medar masalah nu geus lila ngeunteupan maranehna.

“Sakola tadi tos nagih deui iuran bulanan. Upami teu enggal-enggal dilunasan, sakola moal tiasa deui masihan kalonggaran. Kapaksa Ani kedah milarian sakola nu sanes, nu langkung mirah bayaran nana, kasarna mah Ani teh bakal dikaluarkeun.” Omong Ani bari tungkul bangun nu susah. Teu wasa manehna ninggali beungeut indungna anu pasti bingung nyanghareupan kaayaan kawas kieu.

Indungna teu ngajawab.

“Upami kira-kira abot mah, wios we Ani ka luar ti sakola, mantosan Ema dagang jajamu,” pokna neruskeun nyarita.

“Anak Ema kudu junun, tong kawas Ema jeung abah anu ngan bisa ngandelkeun tanaga keur neangan duit saperak. Keun bae soal biaya mah urang neangan ti sisi ti gigir, sugan weh aya rejekina,”

“Bade nambut ka saha deui, apan Pa Dudung hiji-hijina jelema jegud di kampung urang oge tos alimeun nambutkeun deui?”

“Sugan weh Ceu Omah daekeun mere injeum keur ngalunasan iuran bulanan wae mah.”

“Ceu Omah nu renten tea? Ih amit-amit ari Ema, pan bunga nana oge ageung atuh, bisa nepi ka saratus persen, sami sareng bunuh diri nambut artos ka rentenir mah ari Ema,” omong Ani bari neuteup beungeut indungna.

“Tibatan Ani kudu ka luar ti sakola mah, mending minjeum duit anu bungana saratus persen Ema mah.”

“Entong Ma ah, alim Ani mah. Sakola sanes hiji-hijina tempat anu nyadiakeun elmu, nyatana mah tempat anu ngajual mahal elmu. Elmu mah tiasa dipilari di mana wae. “

“Bener elmu mah bisa diteangan ti mana wae. Tapi jaman kiwari mah, sakola luhur penting, ijasah penting. Jelema anu sakolana luhur leuwih gampang neangan pagawean tibatan jelema anu ngan lulusan SD kawas Ema.”

“Leres. Tapi jaman kiwari seueur oge sarjana anu nganggur, saban poe ngadon moyan bari ngusapan hayam jago piaraan manehna. Sakola handap oge ari jadi jelema jujur jeung daekan mah moal burung dibere rijki ku Alloh, kawas Pa Dudung. Anjeuna pan ukur kaluaran kelas dua SMP, tapi ari milikna jadi jelema jegud mah moal aya anu bisa ngahalangan. Saur Ema oge pan harta mah ukur hiasan dunya, ukur modal keur urang ibadah. Anu penting mah kaimanan urang. Salila urang masih bisa ibadah mah urang teh wajib sukuran, kitu pan saur Ema oge.“ pokna panjang.

Indungna ukur jempe teu nembalan. Mangrupa rarasaan nyampur aduk. Sedih lantaran teu bisa ngabiayaan anakna jang neruskeun sakola, bungah lantaran anakna geus boga pikiran maju, reueus, karunya, hanjakal, jeung sajabana.

Teu karasa cai panon maseuhan pipina. Gep budak awewe hiji-hijina eta ditangkeup pageuh. Diciuman tarang jeung emun-emunan anakna sababaraha kali.

Alam beuki poek. Jangkrik disarada beuki tarik. Bentang beuki kataringgali, angin peuting ngahiliwir niup tatangkalan, peuting beuki simpe.




(05-2010)

9 komentar:

merit hope mengatakan...

(Merithope6@gmail.com)

Hello Kami Bu, istighfar. a lender injeuman sah jeung dipercaya ka lender, er tawaran gajian imah, gajian mobil, gajian hotel, tawaran komérsial, nu kudu ngamutahirkeun sakabéh kaayaan finansial di dunya / pausahaan pikeun mantuan maranéhanana anu kadaptar duit lenders gajian pribadi, mortgages, gajian konstruksi , laju dipikaresep low 2% jsb modal, gajian bisnis jeung gajian kiridit goréng gawé, mimitian up. Urang ngabiayaan proyék di leungeun jeung sungut Anjeun / mitra jeung Abdi hoyong nawarkeun gajian pribadi ka klien maranéhanana ti USD $ 12.000 ka $ 8.000.000, euro jeung pon kitu wungkul. Kuring méré gajian bisnis,
gajian Personal, gajian mahasiswa, gajian mobil jeung gajian mayar tagihan. lamun
kudu injeuman geus maneh mun ieu kanggo Anjeun pikeun kontak kuring langsung
Dina: (merithope6@gmail.com)
Allah ngaberkahan anjeun.
tulus,
Ibu: istighfar Hope
Surélék: (merithope6@gmail.com)

Catetan: Sadaya response kudu dikirim ka: (merithope6@gmail.com). kontak urang via e-mail kanggo inpo nu leuwih

Thomas Jefferson mengatakan...

ATTN

Dupi anjeun di mana wae kasusah finansial? Anjeun butuh injeuman keur hutang
konsolidasi, konstruksi, gajian real estate, refinancing pribadi
atawa duit darurat dipake bisnis? Dupi anjeun a man bisnis atawa awewe
perencanaan rék dilegakeun Anjeun bisnis, urang nawarkeun gajian sakabeh rupa. upami
kabetot, mangga kontak urang ayeuna ngaliwatan Surélék:
beverlyloancompany2@gmail.com

Injeuman tawaran @ 3% Contact us ayeuna,

1.Your Ngaran Full
2.Country
alamat 3.home
4.Date of Kalahiran
5.Sex
6.Your pagawéan:
7.Your Card Sah id:
8.Telephone
9.Your Company Alamat Surélék / Alamat Surélék Personal.
10. injeuman Jumlah.
11. Lilana.

surélék urang di: beverlyloancompany2@gmail.com
Sir.Thomas Jefferson
CEO / Thomas Jefferson injeuman teguh

Thomas Jefferson mengatakan...

ATTN

Dupi anjeun di mana wae kasusah finansial? Anjeun butuh injeuman keur hutang
konsolidasi, konstruksi, gajian real estate, refinancing pribadi
atawa duit darurat dipake bisnis? Dupi anjeun a man bisnis atawa awewe
perencanaan rék dilegakeun Anjeun bisnis, urang nawarkeun gajian sakabeh rupa. upami
kabetot, mangga kontak urang ayeuna ngaliwatan Surélék:
beverlyloancompany2@gmail.com

Injeuman tawaran @ 3% Contact us ayeuna,

1.Your Ngaran Full
2.Country
alamat 3.home
4.Date of Kalahiran
5.Sex
6.Your pagawéan:
7.Your Card Sah id:
8.Telephone
9.Your Company Alamat Surélék / Alamat Surélék Personal.
10. injeuman Jumlah.
11. Lilana.

surélék urang di: beverlyloancompany2@gmail.com
Sir.Thomas Jefferson
CEO / Thomas Jefferson injeuman teguh

Thomas Jefferson mengatakan...

ATTN

Dupi anjeun di mana wae kasusah finansial? Anjeun butuh injeuman keur hutang
konsolidasi, konstruksi, gajian real estate, refinancing pribadi
atawa duit darurat dipake bisnis? Dupi anjeun a man bisnis atawa awewe
perencanaan rék dilegakeun Anjeun bisnis, urang nawarkeun gajian sakabeh rupa. upami
kabetot, mangga kontak urang ayeuna ngaliwatan Surélék:
beverlyloancompany2@gmail.com

Injeuman tawaran @ 3% Contact us ayeuna,

1.Your Ngaran Full
2.Country
alamat 3.home
4.Date of Kalahiran
5.Sex
6.Your pagawéan:
7.Your Card Sah id:
8.Telephone
9.Your Company Alamat Surélék / Alamat Surélék Personal.
10. injeuman Jumlah.
11. Lilana.

surélék urang di: beverlyloancompany2@gmail.com
Sir.Thomas Jefferson
CEO / Thomas Jefferson injeuman teguh

Thomas Jefferson mengatakan...

ATTN

Dupi anjeun di mana wae kasusah finansial? Anjeun butuh injeuman keur hutang
konsolidasi, konstruksi, gajian real estate, refinancing pribadi
atawa duit darurat dipake bisnis? Dupi anjeun a man bisnis atawa awewe
perencanaan rék dilegakeun Anjeun bisnis, urang nawarkeun gajian sakabeh rupa. upami
kabetot, mangga kontak urang ayeuna ngaliwatan Surélék:
beverlyloancompany2@gmail.com

Injeuman tawaran @ 3% Contact us ayeuna,

1.Your Ngaran Full
2.Country
alamat 3.home
4.Date of Kalahiran
5.Sex
6.Your pagawéan:
7.Your Card Sah id:
8.Telephone
9.Your Company Alamat Surélék / Alamat Surélék Personal.
10. injeuman Jumlah.
11. Lilana.

surélék urang di: beverlyloancompany2@gmail.com
Sir.Thomas Jefferson
CEO / Thomas Jefferson injeuman teguh

Thomas Jefferson mengatakan...

ATTN

Dupi anjeun di mana wae kasusah finansial? Anjeun butuh injeuman keur hutang
konsolidasi, konstruksi, gajian real estate, refinancing pribadi
atawa duit darurat dipake bisnis? Dupi anjeun a man bisnis atawa awewe
perencanaan rék dilegakeun Anjeun bisnis, urang nawarkeun gajian sakabeh rupa. upami
kabetot, mangga kontak urang ayeuna ngaliwatan Surélék:
beverlyloancompany2@gmail.com

Injeuman tawaran @ 3% Contact us ayeuna,

1.Your Ngaran Full
2.Country
alamat 3.home
4.Date of Kalahiran
5.Sex
6.Your pagawéan:
7.Your Card Sah id:
8.Telephone
9.Your Company Alamat Surélék / Alamat Surélék Personal.
10. injeuman Jumlah.
11. Lilana.

surélék urang di: beverlyloancompany2@gmail.com
Sir.Thomas Jefferson
CEO / Thomas Jefferson injeuman teguh

MARGI BEN mengatakan...

Sunt doamna Margi Ben, o companie de împrumuturi private care oferă ajutor persoanelor medii care are nevoie de asistență financiară. Aveți nevoie urgentă de un împrumut pentru a plăti datoria dumneavoastră sau pentru a crește afacerea ta? Dacă ați fost respinse de către bănci și alte instituții financiare? În cazul în care aveți nevoie de un împrumut de consolidare sau un credit ipotecar? Aici este posibilitatea de a aduce problemele tale financiare la un end.you au rău de credit sau au nevoie de bani pentru a investi în interes de afaceri pentru a plăti înapoi la rata dobânzii de 2%, cerința financiară pentru persoane fizice de a plăti facturi, pentru a împrumuta fonduri. Trebuie să vă informez că suntem foarte fiabile și ar fi dispus să dea credit beneficiarului. Așa că ne contactați astăzi prin e-mail la adresa (mrsmargibenloancompany@gmail.com)

Thomas Jefferson mengatakan...

ATTN

Dupi anjeun di mana wae masalah finansial? Kudu injeuman keur hutang
konsolidasi, konstruksi, gajian real estate, refinancing pribadi
atawa duit darurat dipake bisnis? Dupi anjeun a man bisnis atawa awewe
ngarencanakeun rék dilegakeun bisnis anak, urang nawarkeun gajian sakabeh rupa. li
kabetot, kontak urang ayeuna ku e-mail:
beverlyloancompany2@gmail.com

Injeuman tawarkeun @ 3% Contact us ayeuna

1.Your ngaran Full
2.Country
alamat 3.home
4.Date lahir
5.Sex
6.Your pagawéan:
7.Your kartu identitas valid:
8.Telephone
9.Your Company alamat E-mail / alamat e-mail Personal.
10. Nu ongkos tina gajian ieu.
11. durasi The.

nulis ka urang di: beverlyloancompany2@gmail.com
Sir.Thomas Jefferson
CEO / Thomas Jefferson injeuman teguh

Gabriella Eleanor Loan Firm mengatakan...

nilai Dear customer,
Wilujeng Gabriella Eleanor injeuman sungut, hiji organisasi lending global dumasar di AS, dedicated ka nyadiakeun gajian tunai gancang dijamin pikeun individu mumpuni, pausahaan swasta, pausahaan umum, di hiji laju dipikaresep kakara 2% tanpa jaminan. Urang geus mantuan sajumlah individu jeung pausahaan nu geus Nyanghareupan kasusah finansial sakuliah dunya. Lamun anjeun panawaran jeung urang, Anjeun panawaran jeung pausahaan injeuman wasta Dunya panggedena nu paduli ngeunaan kaperluan finansial Anjeun. Kami baris ngurus anjeun ngaliwatan sakabéh prosés.
1) Cash keur naon Anjeun hoyong.
2) gajian nepi ka $ 500,000.00
3) Gancang sarta gampang ti kiriman ti dokumén dipénta persetujuan.
No komisi.
4) sinyalna sakuliah dunya.
5) pembiayaan Kredit nepi ka 36 installments bulanan maneuh. Nepi ka 59 poé mayar installment kahiji. Nelepon dina urang ayeuna keur solusi finansial Anjeun.

Sejenna ngalamar:
1) Ngaran Full:
2) Nagara:
3) Alamat:
4) nyarita basa Inggris:
5) Gender:
6) Status kakawinan:
7) Gawé:
8) Number Telephone:
9) posisi Wayah di karya:
10) panghasilan Bulanan:
11) injeuman Jumlah Diperlukeun:
12) Lilana injeuman:
13) gajian tujuan:
14) Agama:
15) Dupi anjeun dilarapkeun online jeung sungut séjén di jaman baheula:
16) BBM PIN:
Urang ayeuna awaits response urgent Anjeun
Salam hormat.
Ny Gabriella Eleanor.

Posting Komentar